دانلود پروژه مکانیک

طراحی سیستم های تبرید و سردخانه

 
تاریخچه
تا پیش از قرن نوزدهم میلادی تبرید تنها به حمل ونقل یخ از مناطق سردسیر به مناطق گرم سیر و نگهداری آن در محفظه های مخصوص و یا زیر زمین و همچنین ساخت یخ در زیر زمین و نیز نگهداری برف فشرده در مكانهای مخصوص برای استفاده در فصول گرم سال محدود بود.در سال 1834 اولین ماشین تبرید دستی در انگلستان تحولی در صنعت تبرید به وجود آورد ،قبل از آن میشل فاراده در سال 1824 یك سلسله آزمایشات برای تبدیل بعضی گازهای پایدار به مایع انجام داد كه مبنای كار ماشینهای جذبی قرار گرفت اگرچه فاراده در زمان خودش نتوانست از این آزمایشات برای تولید برودت بهره بگیرد ولی مقدمه ای شد برای آیندگان در سال 1851 یك مخترع آمریكایی یك ماشین یخ ساز با مبرد هوا ساخت و در سال 1859 سیكل جذبی با استفاده از آمونیاك بعنوان ماده مبرد وآب به عنوان جاذب توسط فردیناندكاره مورد استفاده قرار گرفت.
 
این سیتم اولین بار در ایالات متحده آمریكا برای ساخت چیلر های جذبی استفاده شد سپس در سال 1860 اولین ماشین اتر سولفوریك برای ایجاد برودت در صنایع نوشابه سازی در استرالیا ساخته شد بعد ها در سال 1880 اولین كارخانه یخ مصنوعی ساخته شد و این كارخانه اولین قدم در عمومی سازی صنعت تبرید بود.در سال 1890 تبرید تراكمی و جذبی رواج یافت البته در اوایل پیدایش تبرید تراكمی ،دستگاههای موجود حجیم وگران بودند و راندمان زیادی نداشتند و می بایست فردی متخصص از آنها نگهداری می نمود به همین دلیل تبرید مكانیكی صرفا به چند كاربرد بزرگ محدود می شد. یكی از دلایل عدم پیشرفت تبرید مكانیكی در دهه های اولیه استفاده از بخار برای چرخاندن كمپرسور بود ،با اختراع و پیشرفت موتودهای الكتریكی و همچنین تهیه مبرد های بی خطر تولیدات صنایع تبرید و تهویه مطبوع به نقطه اوج خود رسید و دستگاههای هواساز كوچك و یخچالها و فریزرهای خانگی به میزان قابل توجهی تولید گردید و هنوز هم تكامل و پیشرفت ادامه دارد.                 
 
اساس كاركرد سیستم های تبرید جذبی در آزمایش میشل فاراده كه در سال 1824 م صورت گرفت استوار می باشد. در آن زمان دانشمندان عقیده داشتندكه گازهایی مانند آمونیاك تنها به شكل بخار وجود دارند. فاراده آزمایشهایی را به منظور مایع ساختن آمونیاك انجام داد. او می دانست كه بخار آمونیاك می تواند به مقدار زیاد جذب كلرید نقره شود، فاراده كلرید نقره را در دمای بالا در معرض بخار آمونیاك قرار داد.پس از جذب بخار آمونیاك توسط كلرید نقره، فاراده ماده حاصل را درون یك لوله آزمایش به شكل عدد 8 قرار داد سپس انتهای لوله را كه حاوی كلرید نقره بود حرارت و در همان حال انتهای دیگر لوله را در یك ظرف آب سرد قرار داد.
 
بخار آمونیاك تحت اثرحرارت داده شده از كلرید نقره جدا شده و در یك طرف دیگر لوله كه درون آب سرد قرار داشت تقطیر شد.پس از این عمل فاراده لوله آزمایش را از ظرف آب و از نزدیكی شعله خارج كرد پس از مدت كوتاهی، مایع آمونیاك در داخل لوله آزمایش به شدت شروع به جوشیدن كرد. سپس تمامی مایع در مدت كوتاهی تبخیر شده و مجددا جذب كلرید نقره شد.فاراده با لمس كردن لوله آزمایشی كه آمونیاك در آن جوشیده بود متوجه شد كه این لوله به مقدار زیادی سرد شده است. در واقع آمونیاك ضمن تغییر فاز از مایع به بخار گرمای محیط را جذب كرده و سبب ایجاد سرما شده بود در واقع این آزمایش نقطه آغازین پیدایش سیستمهای تبرید جذبی بود.سیستم تبرید جذبی اولین بار در سال 1860 بوسیله فردیناند كاره فرانسوی اختراع شد بدین ترتیب كه اگر در سیستم تراكمی بخار،بجای كمپرسور یك ژنراتور و یك جذب كننده و یك پمپ قرار دهیم نتیجه یك سیستم جذبی ساده خواهد شد (البته در شرایط خاص می توان پمپ را نیز از سیكل حذف كرد).
 
 
کلمات کلیدی:

مبرد

بار حرارتی

سیستم های تبرید

طراحی سیستم های سردخانه

 
 
 
فهرست مطالب 8 فصل

فصل اول :تاریخچه 1

فصل دوم:کاربردهای تبرید 6

فصل سوم:سیکل تبرید و اجزای تشکیل دهنده آن 10

فصل چهارم:مبردها 27

فصل پنجم:یخچال ها 43

فصل ششم:محاسبه بار حرارتی 76

فصل هفتم:انتخاب دستگاهها 122

فصل هشتم:محاسبه قطر لوله ها 137